WEBSHOP

Vintage decanter hond

Deze prachtige vintage decanter in de vorm van een groene glazen hond is een uniek en charmant verzamelobject. Hij is 36 cm hoog en gemaakt van het beroemde Empoli glas uit Italië. De gedetailleerde textuur en het karakteristieke ontwerp maken het niet alleen een functioneel stuk voor het serveren van drank, maar ook een opvallend decoratief item.

De sierlijke hals en de realistische vorm van de hondenkop voegen een speelse en nostalgische uitstraling toe aan de decanter fles. Hij is bijzonder voor liefhebbers van vintage en curiosa. Het Empoli glas staat bekend om zijn kwaliteit en vakmanschap, wat dit stuk een extra gewild item maakt.

69,50

1 op voorraad

Empoli glas

Empoli glas is een van de meest gewaardeerde soorten glas uit Italië, afkomstig uit de regio rond Empoli, in Toscane. Deze regio staat bekend om zijn lange traditie van glasblazen, die teruggaat tot de 14e eeuw. Wat Empoli glas zo bijzonder maakt, is de kenmerkende kleurvariatie en vakmanschap. Traditioneel werd dit glas vaak geproduceerd in tinten van groen en amber, maar je kunt ook blauwe en transparante varianten vinden. Het glas is geliefd om zijn duurzaamheid en esthetische waarde, en het wordt vaak geassocieerd met hoogwaardige decoratieve objecten, zoals vazen, kannen en decanters.

De geschiedenis van Empoli glas

Empoli glas heeft een rijke geschiedenis die diep geworteld is in de lokale cultuur van Toscane. De natuurlijke grondstoffen die beschikbaar waren in deze regio, zoals zand en mineralen, zorgden ervoor dat glasblazen in Empoli kon floreren. In de 19e en 20e eeuw bereikte de productie van Empoli glas zijn hoogtepunt.  De producten werden populair over de hele wereld. Het glas werd gewaardeerd om zijn eenvoud en tegelijkertijd om de verfijnde details, zoals de texturen en patronen die in elk stuk zichtbaar zijn.

De unieke eigenschappen van Empoli glas

Een van de meest onderscheidende kenmerken van Empoli glas is de kleur. De groene tint van Empoli glas komt voort uit het ijzer dat aanwezig is in het zand dat werd gebruikt in het productieproces. Dit gaf het glas een natuurlijke, zachte gloed. Deze gloed was perfect voor het maken van functionele, maar ook esthetisch mooie objecten, zoals de vintage decanter hond. Deze vintage decanter hond, gemaakt van groen Empoli glas, combineert zowel de traditionele elementen van Empoli glas als een speels en uniek ontwerp.

De populariteit van de vintage decanter hond

In recente jaren zijn vintage decanter honden uitgegroeid tot populaire verzamelobjecten, vooral wanneer ze gemaakt zijn van Empoli glas. De vintage decanter hond is niet alleen functioneel voor het serveren van dranken, maar ook een charmant decoratief item dat vaak in het oog springt door zijn unieke vorm en kleur. Deze flessen in de vorm van dieren, zoals honden, voegen een speelse touch toe aan elke ruimte. Ze weerspiegelen de traditionele glasblaastechnieken uit Italië.

Het verzamelen van Empoli glas en vintage decanter honden

Voor verzamelaars van glaswerk en curiosa zijn objecten van Empoli glas een waardevolle toevoeging aan elke collectie. Vooral de vintage decanter hond van Empoli glas is een gezocht item door de combinatie van vakmanschap en uniek design. Deze stukken zijn moeilijk te vinden en worden vaak beschouwd als erfstukken, omdat ze niet alleen mooi zijn, maar ook de rijke traditie van het Italiaanse glasblazen vertegenwoordigen.

Empoli glas in moderne interieurs

Hoewel Empoli glas zijn oorsprong in een eeuwenoude traditie vindt, past het nog steeds perfect in moderne interieurs. De natuurlijke groene tint van het glas, voegt een vleugje nostalgie en verfijning toe aan elke ruimte. Zeker gecombineerd met het opvallende design van de vintage decanter hond. Of het nu wordt gebruikt als functionele decanter of als decoratief element, deze stukken kunnen elke ruimte verfraaien. Ze geven de ruimte dan een gevoel van tijdloze elegantie geven.

Empoli glas blijft een geliefd materiaal voor zowel verzamelaars als interieurliefhebbers. Het glas is populair vanwege zijn unieke kleur, vakmanschap en lange geschiedenis. De vintage decanter hond, gemaakt van dit hoogwaardige glas, is een perfecte combinatie van functioneel en decoratief glaswerk. Met hun speelse vorm en historische waarde zijn deze decanters een geweldige aanvulling voor iedereen die op zoek is naar iets unieks en tijdloos voor in huis.

Scroll naar boven