WEBSHOP

Portugees keramiek setje

Dit schattige Portugees keramiek setje bestaat uit een handgemaakt mannetje en vrouwtje, zorgvuldig gevormd en met de hand beschilderd in authentieke Portugese stijl.

Met een hoogte van bijna 8 cm stralen ze eenvoud en charme uit, typisch voor ambachtelijk werk uit Portugal. Dit lieflijke duo voegt een vleugje landelijke, traditionele sfeer toe aan elke collectie of interieur.

22,50

1 op voorraad

Portugees keramiek

Portugees keramiek is een ambachtelijke kunstvorm die al eeuwenlang deel uitmaakt van de rijke cultuur en tradities van Portugal. Van kleurrijke tegels tot unieke handgemaakte serviezen, elk stuk vertelt een verhaal dat diep geworteld is in de geschiedenis van het land.

De geschiedenis van Portugees keramiek

De keramische traditie in Portugal begon in de Romeinse tijd, maar bloeide echt op in de 16e eeuw met de introductie van de beroemde azulejos, de blauw-witte tegels die nu het Portugese straatbeeld domineren. Deze tegels, beïnvloed door de Moren, werden snel populair als decoratief element in kerken, paleizen en openbare gebouwen. Ze zijn niet alleen functioneel maar vertellen ook verhalen over de Portugese cultuur, religie en historische gebeurtenissen.

Handgemaakt en uniek

Wat Portugees keramiek zo bijzonder maakt, is het handwerk dat in elk stuk wordt gestoken. Ambachtslieden vormen elk item met de hand en schilderen deze met zorg, vaak met levendige kleuren en gedetailleerde patronen. Hierdoor is elk stuk uniek. Populaire motieven zijn onder meer bloemen, dieren en geometrische vormen, die vaak de natuur en het dagelijks leven weerspiegelen.

Iconische stijlen en regio’s

Verschillende regio’s in Portugal hebben hun eigen stijl en specialiteit als het gaat om keramiek. Alcobaça, Caldas da Rainha en Coimbra staan bekend om hun hoogwaardige keramische producten. Ambachtslieden uit deze gebieden combineren traditionele technieken met moderne invloeden om unieke creaties te maken. Van delicate schalen en vazen tot de iconische beeldjes van vissers en boerinnen, de variëteit is enorm en geliefd bij verzamelaars over de hele wereld.

Kunst en cultuur in elk stuk

Portugees keramiek is niet alleen functioneel, maar ook een vorm van kunst. Het wordt wereldwijd gewaardeerd vanwege zijn vakmanschap, geschiedenis en culturele betekenis. Voor velen is het meer dan alleen decoratie; het brengt een stukje Portugese geschiedenis en traditie tot leven. Of je nu een gepassioneerde verzamelaar bent of gewoon een uniek stuk zoekt voor je huis, de charme en kwaliteit van dit keramiek blijven onmiskenbaar.

 

Scroll naar boven