WEBSHOP

Antieke zilveren tafelcijfers

Deze antieke zilveren tafelcijfers, met cijfers van 1,5 cm hoog, zijn prachtig vervaardigd in de strakke, geometrische stijl van de Art Deco periode. Ze dienden tijdens formele diners of evenementen om plaatsen aan tafels genummerd aan te duiden.

De zilveren tafelnummers werden elegant op het servet van elke gast werden geschoven. Dit zorgde ervoor dat gasten gemakkelijk hun zitplaats konden vinden, terwijl het gebruik van zilver een gevoel van luxe en verfijning toevoegde aan de tafelsetting. De tafelcijfers zijn zorgvuldig bewaard in een speciaal doosje, waardoor hun glans en historische waarde perfect intact zijn gebleven.

67,50

1 op voorraad

Elegante zilveren tafelnummers uit de art deco periode

Deze prachtige zilveren tafelnummers uit de Art Deco periode belichamen de verfijning en elegantie van de jaren 1920 en 1930. Ze zijn een prachtig voorbeeld van het vakmanschap uit die tijd, waarbij luxe materialen en geometrische ontwerpen werden gecombineerd om functionele voorwerpen tot kunstwerken te verheffen. De cijfers, 1,5 cm hoog en volledig gemaakt van zilver, zijn zorgvuldig ontworpen om op het servet van elke gast te worden geschoven, waardoor ze een subtiel maar verfijnd detail aan de tafelsetting toevoegen.

Gebruik tijdens formele diners

Zilveren tafelcijfers werden vooral gebruikt tijdens formele diners en evenementen, zoals banketten, galadiners en bruiloften. Hun voornaamste doel was om tafels op een stijlvolle manier te nummeren, zodat gasten gemakkelijk hun zitplaats konden vinden. Waar papieren of houten tafelnummers vaak een alledaagse uitstraling hebben, zorgen deze zilveren tafelnummers voor een gevoel van exclusiviteit en luxe. Het gebruik van zilver benadrukte niet alleen de elegantie van de gebeurtenis, maar ook de aandacht voor detail en verfijning die van groot belang was tijdens dergelijke gelegenheden.

Vakmanschap en bewaring

Deze set zilveren tafelcijfers is prachtig bewaard gebleven in een speciaal doosje, wat ervoor zorgt dat hun oorspronkelijke glans en schoonheid intact zijn gebleven. De combinatie van hoogwaardige materialen en een tijdloos ontwerp maakt deze tafelnummers niet alleen functioneel, maar ook waardevol als verzamelobject. Ze weerspiegelen de geest van de Art Deco periode, waarin eenvoud werd gecombineerd met verfijnde luxe.

Tijdloos detail voor moderne tafels

Hoewel deze zilveren tafelnummers oorspronkelijk werden gemaakt voor formele gelegenheden in het verleden, zijn ze nog steeds perfect geschikt om vandaag de dag een vleugje verfijning toe te voegen aan moderne tafels. Of het nu gaat om een exclusief diner of een bijzondere viering, deze zilveren tafelcijfers vormen een subtiele, stijlvolle manier om gasten te verwelkomen en de tafelsetting naar een hoger niveau te tillen.

Scroll naar boven