WEBSHOP

Verkeersbord woonerf

Ons verkeersbord voor een woonerf is perfect voor iedereen die duidelijk wil aangeven dat hun straat een veilig en kindvriendelijk gebied is. Het bord zorgt ervoor dat bestuurders hun snelheid aanpassen en rekening houden met spelende kinderen en voetgangers.

Met een strak ontwerp en duurzame materialen is dit bord niet alleen functioneel, maar ook een waardevolle investering in de veiligheid van je woonomgeving. Ideaal voor particulieren die hun erf of straat overzichtelijk en beschermd willen houden.

22,50

1 op voorraad

Wat is een woonerf en waarom is het belangrijk?

Een woonerf is een speciaal type woongebied waar de veiligheid en leefbaarheid voorop staan. In een woonerf wordt het verkeer bewust beperkt en geldt een lagere maximumsnelheid, meestal niet hoger dan 15 km/u. Dit zorgt ervoor dat auto’s, fietsers en voetgangers in harmonie de ruimte kunnen delen, met bijzondere aandacht voor kinderen die hier veilig kunnen spelen. Op een woonerf is de openbare ruimte ingericht met verkeersremmende maatregelen, zoals drempels, straatmeubilair, groenvoorzieningen en smalle rijbanen, zodat bestuurders automatisch hun snelheid aanpassen.

Een veilige en sociale omgeving

Het concept van een woonerf is ontworpen om een veilige en prettige omgeving te creƫren waar bewoners zich thuis en ontspannen voelen, zonder de constante druk van voorbijrazend verkeer. Ook is het een ruimte waar sociale interactie wordt gestimuleerd. De straten zijn vaak ingericht als speelstraten en de parkeerplaatsen zijn meestal duidelijk gemarkeerd en afgeschermd, zodat het voor voetgangers veiliger is om te lopen.

De rol van verkeersborden in een woonerf

Voor gemeenten, woningcorporaties en particulieren die betrokken zijn bij stadsplanning of de inrichting van hun woonomgeving, is het realiseren van een woonerf een uitstekende manier om een wijk aantrekkelijk en veilig te maken. Verkeersborden die het begin en einde van het woonerf aanduiden, zijn hierbij cruciaal om weggebruikers te attenderen op de specifieke regels die in deze zones gelden.

Scroll naar boven