WEBSHOP

Franse cigale Vallauris

De Franse cigale van Vallauris is een opmerkelijk kunstwerk, geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van de regio Vallauris, bekend om zijn pittoreske landschappen en rijke keramiekkunst.

Deze sierlijke boomkrekel meet 18 cm lang, 8 cm breed en 7 cm hoog, en is ontworpen als muurvaas. Het is een daardoor een unieke decoratieve toevoeging is voor elk interieur. De Franse cigale vangt de essentie van de Franse kunst en natuur, en brengt een stukje van het charmante Vallauris in huis.

27,50

4 op voorraad

Cigalen

Cigalen zijn fascinerende insecten die bekend staan om hun unieke zang en indrukwekkende levenscyclus. Ze behoren tot de orde Hemiptera en de familie Cicadidae, en er zijn meer dan 3.000 soorten cicaden wereldwijd. Deze opmerkelijke wezens zijn vooral beroemd om de luide geluiden die de mannetjes maken, meestal tijdens de warmere maanden. Deze geluiden worden geproduceerd door speciale membranen op hun achterlijf, die snel vibreren om een karakteristieke roep te creëren die we vaak associëren met de zomer. Cigalen zijn ook nog onder een andere naam bekend, namelijk onder de naam cicaden.

De muurvaas in de vorm van een cigale (cicade) is een uniek en decoratief object dat vooral in Zuid-Frankrijk erg populair is. Deze vaas is meestal gemaakt van aardewerk of keramiek en wordt vaak in felle kleuren beschilderd, zoals geel, groen, en bruin. Deze kleuren worden vaak geassocieerd met de warme, zonnige regio van de Provence, waar de cigale een belangrijk symbool is.

Oorsprong van de Cigale muurvaas

De oorsprong van de cigale muurvaas ligt in de culturele en historische betekenis van de cigale in de Provençaalse regio. De cigale wordt in de folklore beschouwd als een symbool van geluk en overvloed, omdat het luidruchtige gezang van de cicaden de komst van de zomer en de zonnige dagen aankondigt. Het geluid van de cigale is kenmerkend voor het landschap van de Provence en wordt vaak geassocieerd met een ontspannen en zorgeloos leven.

Populariteit in Frankrijk

De keramische cigale muurvaas is in Frankrijk zo populair vanwege zijn sterke band met de regionale cultuur en zijn decoratieve uitstraling. Franse huishoudens gebruiken deze muurvazen vaak om bloemen of planten te tonen, of als een decoratief item aan de muur, zowel binnen als buiten. De vaas combineert functionaliteit met artistieke expressie en draagt bij aan de typische Provençaalse sfeer in huizen en tuinen. Daarnaast is de cigale ook een geliefd souvenir voor toeristen die de Provence bezoeken en een stukje van deze unieke cultuur willen meenemen.

Symboliek en betekenis

Voor veel Fransen staat de cigale muurvaas niet alleen voor esthetische waarde maar ook voor traditie en nostalgie. De aanwezigheid van een cigale-vaas in huis herinnert mensen aan de zomers, het plattelandsleven, en de rijke culturele tradities van Zuid-Frankrijk. Hierdoor is de cigale muurvaas een geliefd item dat de charme en het erfgoed van de Provence belichaamt.

Samengevat, de cigale muurvaas is een geliefd decoratief item in Frankrijk, dat zowel de esthetische schoonheid als de culturele rijkdom van de Provençaalse regio weerspiegelt.

Scroll naar boven